Ons.08.03.00

INFO FRA DAYTONA

 

 

 

THORVALD SÆBY MED 5.BESTE TRENINGSTID

Etter å ha forbedret sine rundetider steg for steg etter at USA-mesterskapsrundene startet forrige torsdag, tro Daytona-veteran Thorvald Sæby til for fullt under dagens tidstrening i klassen Supersport 600. Med mer enn ett dusin profesjonelle fabrikkskjørere på plass, presterte 31-åringen, fra Flateby i Enebakk, å sette femte beste tid med sin Mototune-preparerte Yamaha R6.

Bak seg hadde Thorvald begge Yamaha-USA sine fabrikkskjørere, Tom Hayden og Jamie Hacking, på 7. og 9.plass. Det var ikke fritt for at folkene fra Yamaha-USA var borte hos nordmennene og lurte på hva de hadde gjort for å få det til å gå så fort.

Hondas Nick Hayden var dagens raskeste, foran Eric Bostrom på Kawasaki og Kurtis Roberts (Kenny Roberts yngste sønn), som også kjører for Honda.

Haldenseren Andre’ Løwen, som er debutant på Daytona Speedway med sin Yamaha R6, kjører bare bedre og bedre på den vanskelige og hyperraske banen, og noterte seg for 29.beste tid i dag. I et forsøk på å forbedre sin tid, krasjet han på vei ut fra indre bane, uten å skade seg.

 

Kai Børre Andersen, Daytona-debutant også han, har blitt syk med høy feber og skulle ha vært sengeliggende. Allikevel presset han seg rundt noen runder og satte 34.beste tid av de 70 deltagerne i klassen. Han går på antibiotika-kur og håper å kunne henge med til fredagens finale.

I morgen, torsdag, er det siste tidskvalifisering før finalen, som avgjør startposisjoner i Supersport 600-finalen.

ODDGEIR HAVNEN AVANSERER

Superbike-kjører Oddgeir Havnen fra Kaupanger, også han Daytona-debutant i den knallharde Superbike-klassen med sin Yamaha R7, kjører for deltagelse i hovedklassen som kjører Daytona 200 på søndag. På dagens trening kjørte han inn til 19.plass, med flere prominente

kjørere bak seg av de 80 deltagerne i klassen.

Torsdag skal Oddgeir kjøre kvartfinale, for å avansere videre til fredagens semifinaler, som avgjør startoppsettet på søndagens finale. Superbike-finalen, "Chevy Trucks Superbike-58th. Daytona 200 by Arai", er så langt at det må fylles bensin og skiftes dekk to ganger.

Nå har forhåpentligvis alle de fire norske deltagerne krasjet seg ferdig, slik at de kan vise til fine plasseringer i de kommende finaler.

"THAT'S A FAST BIKE IN ANY LANGUAGE !!"  

Takk til Atle Moeller Warmedal For Norsk Versjon!